Папанов, Анатолий Дмитрийы фырт

Сæрибар энциклопеди Википедийы æрмæг.
Перейти к навигации Перейти к поиску
Анатолий Дмитрийы фырт Папанов
Anatoli Papanov (1) cr.jpg
Райгуырды датæ 1922-æм азы 31 октябры(1922-10-31)[1]
Райгуырæны бынат
Мæлæты датæ 1987-æм азы 5 августы(1987-08-05) (64 азы)
Мæлæты бынат
Æмбæстонад
Професси театралон актёр, киноактёр, актёр, театралон педагог
Карьерæ 19461987
Хорзæхтæ
IMDb ID 0660311
Аниматор.ру ID 1122
ВикиКъæбицы логотип Викикъæбицы медиа

Папанов Дмитрийы фырт Анатолий (уырыс. Папанов Анатолий Дмитриевич) райгуырдис 1922-æм азы 31 октябры, Вязьмæйы, Смоленсчы облæсты — амардис 1987-æм азы 7 августы Мæскуыйы) уыдис советон театр æмæ кинойы артист, Советон Цæдисы адæмон артист (1973).

Цардафыст[ивын | Бындур ивын]

Каст фæцис актёры фæкультеты ГИТИСы 1946-æм азы.

Фильмографи[ивын | Бындур ивын]

  1. 1937 — Ленин в Октябре
  2. 1939 — Ленин в 1918 году — массовкæ
  3. 1952 — Композитор Глинка — Стыр кънйазы адъютант
  4. 1952 — Ревизор — Чиновник
  5. 1957 — Правда — Эсер митингыл, эпизод
  6. 1959 — Обнажённая со скрипкой (фильм-спектакль) — Фабрис
  7. 1960 — Совершенно серьёзно — Редактор
  8. 1961 — Человек идёт за солнцем — Парчы администратор
  9. 1961 — Человек ниоткуда — Крохалев
  10. 1961 — Казаки — Хорунжий
  11. 1962 — Яблоко раздора — Крячко
  12. 1962 — Бей, барабан! — Поэт Безлошадных
  13. 1962 — Ход конём — Фонарев
  14. 1963 — Порожний рейс — Аким Севостьянович
  15. 1963 — Стёжки-дорожки — Милиционер, эпизод
  16. 1963 — Короткие истории
  17. 1963 — Живые и мёртвые — Серпилин
  18. 1963 — Приходите завтра — Николай Васильевич
  19. 1964 — Родная кровь — Соняйы мой
  20. 1965 — Зелёный огонёк — Жмуркин
  21. 1965 — Дети Дон Кихота — Пётр Бондаренко
  22. 1965 — Наш дом — Иванов-фыд
  23. 1965 — Иду на грозу — Аникеев
  24. 1965 — Дайте жалобную книгу — Метрдотель Кутайцев
  25. 1965 — Мать и мачеха — Филипп
  26. 1966 — Весёлые расплюевские дни — Максим Вараввин æмæ Полутатаринов
  27. 1966 — Берегись автомобиля — Сокол-Кружкин
  28. 1966 — В городе С. — Дмитрий Ионович Старцев (Ионыч)
  29. 1967 — Возмездие — Серпилин
  30. 1968 — Семь стариков и одна девушка — Юрисконсульт
  31. 1968 — Виринея — Магара
  32. 1968 — Служили два товарища — Полчы командир
  33. 1968 — Бриллиантовая рука — Лёлик
  34. 1969 — Швейк во Второй мировой войне — Адольф Гитлер
  35. 1969 — Адъютант его превосходительства — Атаман Ангел
  36. 1969 — В тринадцатом часу ночи — Овинный
  37. 1969 — Семейное счастье — Чубуков
  38. 1970 — Белорусский вокзал — Николай Иванович Дубинский
  39. 1970 — В тридевятом царстве… — Собачий магнат
  40. 1969 — Штрихи к портрету В. И. Ленина — Рязанов Давид Борисович
  41. 1970 — Сохранившие огонь
  42. 1970 — Любовь Яровая
  43. 1971 — Хлеб и соль
  44. 1971 — Вся королевская рать — Бёрден-старший
  45. 1971 — Джентльмены удачи — Шахматист гостиницæйы
  46. 1972 — Ход белой королевы — Наташæйы фыд
  47. 1972 — Разрешите взлёт — Сахно
  48. 1973 — Дача — Павлик
  49. 1973 — Дела сердечные — Борис Иванович
  50. 1973 — Плохой хороший человек — Самойленко
  51. 1974 — День приёма по личным вопросам — Иванов
  52. 1974 — Маленькие комедии большого дома (ТВ спектакль) — ЖЭК-ы сæргълæууæг
  53. 1974 — Одиножды один — Ваня Каретников
  54. 1975 — Страх высоты — Мазин
  55. 1976 — Одиннадцать надежд — Воронцов
  56. 1976 — Двенадцать стульев (режиссёр Марк Захаров) — Ипполит Матвеевич (Кисæ) Воробьянинов
  57. 1977 — По семейным обстоятельствам — Няня
  58. 1978 — Всё решает мгновенье — Дада Нади
  59. 1978 — Инкогнито из Петербурга — Городничий А. А. Сквозник-Дмухановский
  60. 1978 — Любовь моя, печаль моя — Звездочет
  61. 1979 — Инженер Графтио — Генрих Графтио
  62. 1979 — Пена — Манохин
  63. 1981 — Любовь моя вечная
  64. 1982 — Иван — Иван
  65. 1982 — Отцы и деды — Дада Луков
  66. 1982 — Ревизор — Городничий
  67. 1983 — Комический любовник, или Любовные затеи сэра Джона Фальстафа — Джон Фальстаф
  68. 1984 — Время желаний — Владимир Дмитриевич
  69. 1987 — Холодное лето пятьдесят третьего... — Копалыч/Старобогатов

Папановы ном мысгæйæ[ивын | Бындур ивын]

Цæугæдоны теплоход «Анатолий Папанов»

Цæугæдоны теплоход хæссы артисты ном «Анатолий Папанов».

Æддаг æрмæг[ивын | Бындур ивын]

Фиппаинæгтæ[ивын | Бындур ивын]

  1. Internet Movie Database (англ.) — 1990.