Селенæ

Сæрибар энциклопеди Википедийы æрмæг.
Селенæ Кинтанилья-Перес
Selena Quintanilla-Perez
Райгуырæнбон

16.04.1971

Кæм райгуырд

Лэйк-Джексон, АИШ

Мæлæты бон

31.03.1995

Мæлæты бынат

Корпус-Кристи, АИШ

Бæстæ

Америкæйы Иугонд Штаттæ АИШ

Жанртæ

техано
кумбья

Коллективтæ

Selena y Los Dinos

http://www.selenaetc.com/

Селенæ Кинтанилья-Перес (Селенæ) (исп. Selena Quintanilla-Pérez; Лэйк-Джексон, Техас, 1971-æм азы 16 апрелы — Корпус-Кристи, Техас, 1995-æм азы 31 мартъийы) уыдис мексикаг-америкаг зарæггæнæг («Теханойы музыкæйы ус-паддзах»), кафæг, модель, дизайнер æмæ актрисæ.

Дискографи[ивын]

Хæдбар студион альбомтæ
  • Selena Y Los Dinos (1984)
  • The New Girl in Town (1985)
  • Alpha (1986)
  • Munequito De Trapo (1987)
  • And The Winner Is... (1987)
  • Preciosa (1988)
  • Dulce Amor (1988)
Студийы альбомтæ (EMI)
  • Selena (1989)
  • Ven Conmigo (1990)
  • Entre A Mi Mundo (1992)
  • Live! (1993)
  • Amor Prohibido (1994)
  • Dreaming of You (1995)